Leiraveien 17

Leiraveien logistikkpark

Satser på sol i Leiraveien

Møller Eiendom investerer i bruk av solenergi. – Vår strategi er å utvikle løsninger som tar hensyn til miljø og klima. Energieffektivisering er en viktig driver for bærekraftige og lønnsomme løsninger, sier driftsdirektør Øyvind Hartveit.

Møller eiendom har flere solenergi-prosjekter på gang. Det største prosjektet så langt er selskapets industribygg i Leiraveien i Lillestrøm, hvor Nokian Dekk As er leietaker. På taket av det 5 500 kvadratmeter store tilbygget er det installert to mål med solcellepaneler. Disse produserer til sammen 277MWh ren energi som tilsvarer årsforbruket til 14 eneboliger.

 

I FORKANT AV MULIGHETENE

Familieselskapet Aars, som er største eier i Møller Eiendom, har satt solenergi som en viktig strategisk satsing. I sommer lansert de Sun Mobility, hvor ideen er at folk kan leie elsykler som er ladet med solenergi. Et annet solprosjekt er ladetrærne i Frognerparken, hvor det er mulig å lade opp mobiltelefonen og plugge inn den elektriske grillen.

– Solenergisatsingen i Lillestrøm regner vi inn som en del av vår bærekraftstrategi, rent økonomisk vil det ta mange år før investeringen på fire millioner kroner vil bli lønnsom. Samtidig vet vi at alternative energikilder vil bli viktige i fremtiden, og solenergi er en ressurs som på litt lengre sikt vil bli en naturlig og selvfølgelig energikilde. For å være i forkant av mulighetene samt høste nyttige erfaringer ønsker vi derfor å bruke anlegget i Leiraveien til å bygge kunnskap, sier Øyvind Hartveit.

Norge har et særegent klima med skiftende sollys som gir store produksjonsvariasjoner. Månedsproduksjonen i solcelleanlegget i Leiraveien vil variere fra 1 219 KWh i desember til mer enn 45 000 KWh i sommermånedene. Til tross for stor variasjon i produksjonen mener Øyvind Hartveit at solcelle-energi kan nærme seg å også bli økonomisk lønnsomt.

I området rundt Leiraveien er det for øvrig flere virksomheter som satser på miljøvennlig energi. Blant annet produserer Akershus Energi energi til fjernvarmenettet av solfangere og skogsflis, og Hynor produserer hydrogen.

Administrerende direktør Bjørn Kamphus, som leder det norske datterselskapet av dekkgiganten Nokian Tyres, er strålende fornøyd, og forteller at solcelle-panelene dekker cirka 20 prosent av virksomhetens strømforbruk. – Da vi sammen med Møller Eiendom planla nybygget så vi alternativ energi som et naturlig valg, sier Bjørn Kamphus i Nokian Dekk AS.

 

Nøkkelinfo

Fakta:

Leietaker Nokian Dekk AS
Eier Møller Eiendom
Eiendom Leiraveien 17, Skedsmo kommune
Moduler (stk) 1174
Installert effekt (KWP) 305
Elproduksjon Normalår(MWH/ÅR) 277
Leverandør solceller Fusen
Rådgiver Multiconsult
Center map
Traffic
Bicycling
Transit
Åpne kart i nytt vindu
Kontakt

Pål Bøe

markedsdirektør

pb@mollereiendom.no
+47 98 05 50 15