Modern Activity Center – Gardermoen

Modern Activity Center. Norges største vindtunnel.

Vindtunnelen er bygd av Møller Eiendom og driftes av Modern Activity Center. Byggesaken gikk gjennom kommunen i rekordfart og Jessheims nye attraksjon er nå klar til bruk.

I vindtunnelen kan du oppleve å fly på en luftstrøm (med hastighet opp mot 300 km/t) i trygge og kontrollerte omgivelser hvor vindhastigheten simuleres eksakt som opplevelsen for en fallskjermhopper i fritt fall. Å fly i vindtunnel er en unik opplevelse som nær sagt alle kan få være med på alt fra barnefamilier til bedriftsarrangementer, hotellgjester mv, fallskjermhoppere og de som driver med tunellflying som konkurranseidrett.

Vi tror Gardermoen er en ideell lokasjon for en ny vindtunnel, med kort avstand til hele det sentrale Østlandet hvor det til sammen bor over 2 millioner mennesker og med et stort bedriftsmarked.

Møller Eiendom skal eie og utvikle fremtidens eiendomskonsepter. Vi drives av djerve ambisjoner og utnytter vår finansielle styrke, erfaring og engasjement til å utvikle gode bygg og byområder.

– Dette er et «passion prosjekt», drevet frem av ansatte med en utradisjonell/spektakulær ide og godkjent av eiere som tør å satse på prosjekter som både er utenfor boksen og morsomme.

Ullensaker er i sterk vekst men trenger flere attraksjoner å tilby sine innbyggere og mange besøkende. De mange konferansehotellene i nærområdet kan nå se frem til å kunne tilby sine gjester en unik opplevelse.

Med Norges hovedflyplass en 5 minutters kjøretur unna, vil turister og tilreisende fra hele verden også være potensielle kunder. Vindtunellflyving er en voksende idrett og MAC, med sine «state of the art»-fasiliteter, har ambisjoner om å arrangere både norske og internasjonale konkurranser som EM og VM. Anlegget er derfor planlagt med publikumsarealer rundt tunnelen og konferanserom.

Opplevelsessenteret har fått navnet Modern Actvity Center (MAC) skal tilbyr flere andre aktiviteter som Augmentet Reality simulatorer og interaktiv klatrevegg. Daglig leder i MAC, Ignacio Martinez, har lang fartstid som instruktør i vindtunnel og konkurrer i vindtunellflying på internasjonalt nivå.

 

Nøkkelinfo

Leverandør av vindtunellsystemet: Indoor Skydiving Germany (ISG)

Flyhastighet: Opptil 300 km/t

Antall motorer: 4 stk

Antall hestekrefter: 1.608 hk

Størrelse på flykammer: 4,2 m i diameter, 5 meter høyt.

Total høyde: ca. 37 meter

Høyde over bakkenivå: ca. 27 meter

Arkitekt: Nordic – Office of Architechture

Entreprenør: Ø.M. Fjeld AS

Aldersgrense for å fly: 5 år

Les mer her: Modern Activity Center

Center map
Traffic
Bicycling
Transit
Åpne kart i nytt vindu
Kontakt

Bjørn Glemmestad

prosjektdirektør

bjg@mollereiendom.no
+47 95 02 18 21